шеф Ивайло Петков
Как да направим японски ролца с араме, тофу и мисо
Днес ще ви покажа как да си направите ролца с араме, тофу и мисо – продукти, които се използват в японската кухня доста често. Изключително богати са на йод и фибри.
Използваме арамето, като го накисваме във вода за около 30 минути, а може да се свари за 15 минути във вряла вода.
След като сложим арамето във вода, се заемаме с мисото. Тя е богата на комплексни аромати, японска храна, която датира от около 400г. и ще я използваме за нашите ролца, тъй като съчетанието на тези продукти е вълшебно.
Към мисото съм избрал един кетчуп, който е с много приятен сладникав аромат. Прибавям кетчупа и го смесват заедно с мисото, за да получим желания вкус.
А за да придадем хрупкавост, ще нарежем червени чушки на ивички. След което добавяме тофу и получаваме много балансирана смес, перфектна за ролцата ни. Предварително накисваме оризовите листа и прибавяме водораслите и сместа, а след това и чушките.
Завиваме и сме готови да сервираме! Според предпочитанията могат да се приготвят:
·фритирани
·запечени
·сурови
Нужни продукти:
Оризови листа
Араме
Тофу
Червена чушка
Мисо
Кетчуп