Автор
Woman.bg

Шарън Стоун на 66: Живея с едни и същи гърди цял живот

Шарън Стоун е известна като човека с най-висок коефициент на интелигентност в Холивуд. Днес, 10-и март, звездната дама навършва 66 години, но е все така остроумна и продължава да сипе крилати фрази, изпълнени с истина и житейска мъдрост. Е, поне що се отнася до съвременната жена и мястото ѝ на този свят. Да видим какво казва Шарън Стоун за красотата, остаряването, мъжете и семейството.

"Пластичната хирургия не е за мен, но аз не осъждам жените, които се подлагат на пластични операции. Ако това ви прави щастливи – защо не?"

"Не крия, че съм пробвала ботокс. И неведнъж. Но се спрях навреме, преди да съм се превърнала в поредната златна рибка на Холивуд. Заради ботокса всички актриси изведнъж започнаха да си приличат. Аз пък искам да си остана себе си. Нека всички виждат в мен жена, която има зад гърба си дълги години интересен живот."

"В Калифорния живеят 400 хиляди изрусени блондинки с еднакви носове, гигантски устни, с импланти в скулите и със снежнобели зъби. Нима някой смята това за привлекателно?"

"През първата половина от живота ти лицето ти е това, с което си се родил. През втората половина – това, което заслужаваш."

"През живота си една жена сменя много лица. Това е като прическата, не можем да сме с една и съща постоянно. Цял живот еволюираме и се променяме. Учим се, израстваме. Гледаме по-иначе на живота и животът ни гледа по-иначе."

"Дори и най-скъпата козметика и най-скъпата фризура не могат да направят една жена красива. Най-ефектните и интересни жени са онези, които имат зад гърба си живот с много възходи и падения."

"Идеята за вечната младост е мит. Аз не искам да бъда „неостаряваща красавица“. Искам да бъда жена, която да изглежда по най-добрия начин за годините си."

"Ава Гарднър е била най-прекрасната жена на света. Защо? Тя никога нищо не си е правила. Изглеждала е като жена и никога не се е опитвала да изглежда като момиченце."

"Живея с едни и същи гърди цял живот."

"Преживените нещастия и здравословни проблеми ме накараха да спра да се занимавам с нещата, които ме правеха нещастна и болна."

"Една истински красива жена винаги е добра и към другите жени, и към хората като цяло. Тя не приема съперничеството, интригите и подлостите."

"Изражението на лицето на жената е къде по-важно от дрехите ."

"Ако си умна, ще бъдеш и красива. Няма грозни хора. Някои са красиви като рози, други като кактуси."

"Никога не съм се замисляла сериозно дали съм красива. Но знам един вълшебен трик – умението да създаваш илюзия за привлекателност. Когато една жена влиза в помещението, хората реагират не на красотата, а на силата и енергията, които тя излъчва."

"На тези години се чувствам много по-уверена и спокойна, отколкото преди. Не знам дали това е свързано с духовността, или просто съм помъдряла. Но с възрастта човек става по-избирателен по отношение на това с кого да си прекарва времето и на какво да посвети живота си."

"Човек може да ме подкупи с цветя и покана за вечеря. Харесвам мъжете-джентълмени. Но не мога да понасям някой да подценява интелекта ми. Изисквам уважение към себе си и искам да изпитвам уважение към партньора."

"Мога да бъда мила и приятна, но това не е интересно. Да бъда мила и приятна не е основната ми цел в живота. Старая се да бъда честна, както със себе си, така и с околните, и това не винаги е приятно. Никога не съм се опитвала да стана любимка на всички."

"Хората ги е страх да се променят – струва им се, че ще изгубят нещо. Те забравят, че могат и да придобият много нови неща!"

"Мисля, че хората просто дълго време не знаеха как да се държат с мен и какво да ме правят. Аз изглеждах като Барби, имах глас на сервитьорка от бар и приказвах възмутителни неща – такава комбинация трудно се приема."

"Наистина е важно хората, които се разпореждат с живота на други хора, да имат справедливо, правдиво и състрадателно отношение към всички, а не само към някои избрани."

"Струва ми се, че направо съм се родила 40-годишна. На няма и годинка аз вече ходех и приказвах нещо. После стана още по-зле. В началното училище побърквах всички, защото задавах въпроси като възрастен – и исках отговори като за възрастен."

"В този живот няма значение как падаш. Важното е как се изправяш."

"Една жена не бива да поема отговорността за всичко на света."

"Когато станах будистка, разбрах, че срамът е измислен от човека, в природата няма срам. Това е просто начин да манипулираш хората, нищо повече."

"Жените може и да симулират оргазъм. Но мъжете симулират връзки."


"По-добре да бъдеш сама, отколкото да се чувстваш самотна до погрешния човек."

"В леглото най-много обичам да чета сценарии."

"Смъртта неведнъж е почуквала с костеливия си пръст на вратата ми, но аз не отворих. Тя ме научи да живея по нов начин. Това почукване на вратата ме събуди."

"Някой ден момичетата се превръщат в онези мъже, за които някога са мечтали да се омъжат."

"Никога не си лягай с някой, който има повече проблеми от теб."

"Преди трябваше да бъдеш известен, за да си позволиш да направиш скандал – сега ти е нужен скандал, за да станеш известен…"

"Мъжете са като миксерите. Трябва ти поне един, ама не си съвсем сигурна за какво точно."

"Всичко лошо, което се говори за мен, е лъжа."

"Приятелите ми ми викат кучка, но нежно."

"Една жена трябва да си знае цената, но никога да не си я казва."

"Една звезда непременно трябва да има приятели, които са били приятели още преди да стане известна. За да има кой да я сложи тази звезда на мястото . Защото всяка звезда е човек като всеки друг на този свят."

"Тримата най-важни мъже в живота ми са моите синове – Роан, Леърд и Куин."