Автор
Евелин Попадийна

Изхвърлете тези неща, за да сте по-щастливи

„Нова година – ново аз“ - най-използваната фраза в началото на годината, което е напълно нормално. Всеки от нас иска да бъде най-добрата версия на себе си, особено щом дойде началото на годината. Кипим от енергия и ентусиазъм, искаме най-доброто за себе си, правим планове, пишем желания и така до края на февруари… или края на януари. Но, за да бъдем щастливи и успешни на първо място ни е нужно постоянство! След него идва момента, в който е нужно да се разделим с нещата, които ни дърпат назад. Да, знаем колко е трудно, но само по този начин ще тръгнем в правилна посока и ще създадем за себе си една по-добра среда. Изготвихме списък с нещата, които ни пречат да сме най-добрата версия на себе си:

Мързел
Понякога е хубаво да сме мързеливи, да сме по-лежерни и спокойни, но нека това не се превръща в навик. Желателно е да сте продуктивни, да вършите всички неща в срок и да се стараете да избягвате мързела – той не е ваш приятел!

Не съжалявайте за нищо
Напълно възможно е да не сте постигнали всичко, което сте искали тази година, но в това няма нищо лошо. Не съжалявайте за нищо, съжалението може само да ви сломи и да изгубите желанието си да преследвате мечтите и целите си. Напротив – благодарете и се гордейте със себе си, за нещата, които сте постигнали, въпреки трудностите. Мечтите, които не сте сбъднали не изчезват, те си остават мечти и ще бъдат осъществени, когато сте готови за тях. 

Прибързаност
Не бъдете прекалено спонтанни, не поемайте непремерени рискове. Тук не говорим за скучен живот, а за отговорност. Бъдете отговорни към себе си, не вземайте прибързани решения, а си дайте време да ги обмислите. Опитайте се да планирате и да спазвате график. Е, не винаги, разбира се, оставете си и малко време за забавления и щуротии.
 

Клюки
Спрете да се бъркате в живота на другите. Не казвайте неща за хората, които не бихте желали да чуете по свой адрес. Бъдете внимателни и помнете, че от небрежност има възможност да обидите някой. Гледайте си собствения живот и оставете останалите да живеят своя както са решили за добре.

Рискове
Внимавайте с рисковете, които поемате. Отново стигаме до това да внимавате какво правите и с решенията, които взимате. Рисковете могат до доведат до негативни последици, които да имат неблагоприятен ефект върху настроението и мотивацията ви.

Прекалена доверчивост
Никога не вярвайте сляпо на хората! Дори и на най-близките ви. Това е урок, който е хубаво да научите възможно най-рано. Помнете, че все ще се намери някой, който не ви желае доброто и може да се опита да ви заблуди. Слушайте интуицията си и не разчитайте на почтеността на другите.

В стремежа си да сме перфектни във всяко отношение, забравяме да живеем истинския живот – да се забавляваме, да се срещаме с нови хора, да обикаляме света. Не се стремете към съвършенство, а постигнете мир със себе си, защото където и да отидете, носите себе си!

Високосна 2024 г. е кармична година: какво да направите, за да получите всичко наведнъж
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Теодор Муховски

Високосна 2024 г. е кармична година: какво да направите, за да получите всичко наведнъж

Автор Теодор Муховски