През април ще трябва да направите „пролетно почистване“ на съзнанието си. Съпротивлявате се срещу промяната, дори да е положителна за вас, страх ви е да се впуснете в нови начинания и сте се затворили в комфортната зона на познатото. Стискате здраво вещи, навици, хора или ситуации, които вече не служат на вашия растеж и развитие. Тези неща слагат мощна спирачка на напредъка ви и е време да оставите неизбежните трансформации да се случат. Животът е цикличен и само постоянното движение на колелото му води към прогрес. Доверете се на процеса и имайте вяра, че най-доброто тепърва предстои!

Ако започнете да допускате промените, ще усетите положителна промяна още през този месец. Бъдете спонтанни и направете смела крачка към непознати територии. Първоначално ще подходите с нетърпение и вълнение, но после ще се насладите на това пътешествие. Очаква ви приключение към по-добро бъдеще, затова се доверете на интуицията и вътрешните си насоки и не се колебайте.

В личен план се пазете от конфликт, предателство или друг вид нараняване. Може да се окажете в ситуация на напрежение или раздор с най-близките си хора. Възможно е да се почувствате сломени или унизени от скорошни разправии или разногласия. Избирайте битките си разумно и бъдете внимателни за дългосрочните последици от думите и действията ви. Преди да се ядосате, се сетете кой стои срещу вас и знайте, че ако е близък човек, не ви мисли лошото. Избягвайте да се въвличате в борби за надмощие или да бъдете отмъстителни и злопаметни през този месец. Това ще доведе до по-задълбочени проблеми, разногласия и дори до изолация. Винаги търсете мирни решения и общ език с другите, за да запазите хармонията в живота си.

Изпитвате огромна обида от скорошно разочарование или предателство. Не оставяйте чувствата на тъга и самосъжаление да обсебят съзнанието ви и да ви причинят емоционален смут. Разчитайте на подкрепата на близки до вас хора за утеха и съвет и не забравяйте, че отнема време да излекувате душата си. Всеки край носи възможности за ново начало.