Автор
Евелин Попадийна

Три места, на които не бива да слагаме огледало

Според Фън Шуй огледалото може да донесе не само ползи, но и вреда. За да избегнете натрупването на отрицателна енергия в къщата и да предотвратите проблемите, то трябва да окачите огледала само на подходящи места.

Ето къде категорично не бива да слагате огледала:

Срещу входната врата и прозорец
Окачването на огледала пред врати или прозорци не се препоръчва, защото това може да предизвика изтичане на положителна енергия от дома, както и да отнеме благополучието и успеха.

В спалнята
Смята се, че спящ човек не трябва да се отразява в огледало, в противен случай ще има неприятности. Това може да повлияе негативно и на семейните отношения.

До фурната или срещу нея
Не бива да поставяте огледало срещу фурната, в противен случай това ще ви отнеме силата и ще се уморите в пъти по-бързи. Ако наистина желаете да украсите кухнята си с огледало, поставете го пред масата, където се събира цялото семейство. Смята се, че по този начин увеличавате богатството и поддържате хармонията на дома.

Точното място за огледалото е коридорът. Там то подобрява атмосферата и визуално разширява пространството. Според древното учение се смята, че една тясна стая може да отнеме вашите ресурси, затова поставете огледало или шкафове с отразяваща се повърхност. За да се отървете от негативната енергия, огледалата трябва да се избърсват възможно най-често. Ако се напукат или счупят, трябва да изплакнете фрагментите под течаща вода и след това да ги изхвърлите. Така ще се предпазите от неприятности.

Защо огледалото срещу входната врата води до здравословни проблеми и гони късмета?
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Теодор Муховски

Защо огледалото срещу входната врата води до здравословни проблеми и гони късмета?

Автор Теодор Муховски