Автор
Елена Ангелова

Жените, които са готови да търпят всичко в една връзка: Какво печелят и печелят ли въобще

Начинът, по който мъжът или партньорът се отнася към жената на първо място зависи от това как жената се отнася към себе си и какво поведение тя смята за приемливо за себе си.

Вероятно и вие познавате такива жени. Мъжете помежду си условно ги наричат ​​​​жени - "търпеливи, издръжливи". Представете си ситуацията. Мъжът си уговаря среща с жена си, но не идва на тази среща. Оказва се - просто забравил. Разбира се, той ѝ се извинява дълго. А също така се кълне, че това му е за първи и последен път, след което жената му прощава.

Но не минава много време и мъжът отново не идва на срещата, която сам е назначил или просто я отменя в последния момент. Това се превръща в негов навик, защото мъжът вижда, че жената е готова да го изтърпява и послушно „преглъща“ всичките му извинения и обяснения. И продължава да седи до телефона и да чака неговото обаждане и покана за среща.

Що за жени са търпеливите?

Нека си представим друга ситуация. Мъжът ви е изневерил, а вие веднага му простихте и дори се опитахте да го разберете. Или още повече - побързахте да се „усъвършенствате“ и да научите нови пози в секса, така че любимият ви със сигурност да не ви изневерява отново и да не отиде никъде другаде, освен при вас.

Партньорът ви веднага забелязва това и усеща колко ви е страх да не го загубите и да останете сами. Така че не се учудвайте, ако след известно време изневярата се повтори. И то въпреки факта, че не правите нищо и колкото и да ви е трудно вие "работихте върху себе си". Но вашият човек просто "чете" информацията, която му излъчвате: "Ще бъда загубена без теб, правя каквото искаш, ще правя всичко, което поискаш. Най-важното е винаги да се връщаш при мен."

Това е посланието, което излъчва търпеливата жена. Затова мъжът продължава да се държи така унизително с вас. Вие сами му позволявате да прави това. Нещо повече - дори го провокирате към това с поведението си. А той от своя страна проверява докъде може да стигне, какво точно си готова да понесеш, само и само, за да си с него.

И в този момент ясно трябва да му дадете да разбере, защо не може и не трябва да очаква такова поведение от вас, че повече няма да търпите това. Ако той иска да бъде с вас, трябва да ви уважава. Ако не иска – повече няма да ви види.

В повечето случаи такова „вечно мъчение“ е много неприятно, напълно потискащо, почти депресивно състояние, чувството е за унищожаване на собственото ви достойнство и значимост. Като цяло - такава съпруга просто не може да предизвика дори и малко любов и уважение от страна на мъжа. А причината е, че самата тя не се счита достойна за любов и уважение.

Ако в една връзка няма дори елементарно уважение, тогава за какво изобщо говорим? За каква любов и дълбоки чувства може да става дума тук? Ето защо, момичета, ако видите, че мъжът не се държи с вас по начина, по който заслужавате, а именно: той често изчезва без причина, пропуска срещите ви и след това не може наистина да обясни защо или пък кривва нанякъде, но ви разказва приказки как той обича само вас и се нуждае само от вас, а вие продължавате да стоите във всичко това, тогава помислете дали случайно не сте се превърнали в тази жена "толерантната и издръжливата", за която мъжете говорят с ирония?

Ако изведнъж осъзнаете, че сте се превърнали в такава жена, която търпи и понася всичко, значи е време да излезете от тази роля. Колкото по-скоро го направите, толкова по-добре за вас. Разберете едно нещо - как вашият мъж се отнася с вас, преди всичко зависи от това как се отнасяте вие към себе си и какво поведение смятате за приемливо. Затова анализирайте вътрешните си граници и разберете какво сте готови да „търпите“ в една връзка, но без да накърнявате собственото си достойнство и самочувствие. И какво категорично и при никакви обстоятелства няма да търпите.

И едва след като направите това, отношенията ви ще станат наистина хармонични и ценни, както за вас, така и за вашия партньор.

Автор: Виктория Кирста, b17