Лятно изкушение: Хрупкави тиквички без мазнина
Автор
Евелин Попадийна

Лятно изкушение: Хрупкави тиквички без мазнина

Няма как да е лято и да не хапнете тиквички поне веднъж. Ако пък сте от хората, които ги избягват, защото са много мазни, то тази рецепта е за вас. Направете си хрупкави тиквички без капка мазнина.

Необходими продукти:

За тиквичките:
2 тиквички
2/3 ч. л. сол
2 яйца
4 с. л. галета
½ ч. л. чесън на прах
Щипка черен пипер
1 ч. л. сладък червен пипер
½ ч. л. риган
2 с. л. брашно
50 гр. настърган кашкавал

За соса:
4 с. л. скир
1 скилидка чесън
Копър на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте тиквичките и отрежете краищата им. Срежете всяка на 3 части и нарежете на ивици или ги отрежете на шайби.

2. Сложете ги в купа и ги поръсете със сол. Разбъркайте добре и ги оставете за 10 минути.

3. В отделен съд смесете галетата с черния и червения пипер.

4. Добавете ригана и настъргания кашкавал. Разбъркайте добре

5. В отделен съд разбийте яйцата.

6. Вземете тиквичките и отцедете излишната течност.

7. Поставете ги в купа и добавете брашното. Затворете купата и  разбъркайте добре, за да полепне брашното.

8. Потопете всяко парче тиквичка в яйчената смес и оваляйте в галетата.

9. Подредете в тава, покрита с хартия за печене.

10. Печете на предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-35 минути (до златисто.

11. Обелете и нарежете на ситно чесъна.

12. В купа сложете определеното количество скир и овкусете с чесън, сол и копър. Разбъркайте добре.

13. Сервирайте тиквичките със соса.

Бързо, вкусно, италианско: Салата с паста, домати и моцарела
РЕЦЕПТИ
Автор Антония Михайлова

Бързо, вкусно, италианско: Салата с паста, домати и моцарела

Автор Антония Михайлова