През лятото всички се храним по-малко и с по-леки храни. Затова днес ви припомняме едно ястие, познато на всички ни от детството – пълнени чушки с яйца и сирене. Те се приготвят лесно, бързо и нямате нужда от много съставки. Ето нашата рецепта за летни пълнени чушки с яйца и сирене:
Необходими продукти:
Тънки зелени чушки – 10 бр.
Яйца – 6 бр.
Сирене – 300 гр.
Брашно – 3 с. л. (за сгъстяване на сместа)
)
Начин на приготвяне:
1. В купа разбийте яйцата и натрошете сиренето.
2. Към сместа добавете и брашното, за да се сгъсти и да не изтича от чушките.
3. Махнете дружките и семките на чушките. Измийте ги добре.
4. Напълнете чушките и ги подредете в тавичка.
5. Печете за около 40-50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.