Сочни и хрупкави: рецепта за домашни пилешки хапки
Автор
Евелин Попадийна

Сочни и хрупкави: рецепта за домашни пилешки хапки

Пилешките хапки са едно от любимите ястия на децата, на което те с удоволствие се нахвърлят на обяд или по празници. Но вместо да ги купувате от заведения, където ги пържат в прегоряла мазнина, можете да си ги приготвите сами. Така ще сте сигурни в качеството на ястието и то ще се превърне в основното лакомство за малките ви гости. Споделяме една много лесна рецепта за домашни нъгетси.

Необходими продукти:

- Пилешки гърди - 2 бр.
- Твърдо сирене (кашкавал) - 50 гр.
- Галета - 200 гр.
- Растително масло - 3 с.л.
- Сол (на вкус)
- Смлян черен пипер (на вкус)
- Чесън на прах (на вкус)
- Сладък червен пипер (на вкус)

Начин на приготвяне:

- Нарежете пилешките гърди на тънки, дълги парчета с дебелина около 2-2,5 см. и ги поставете ги в купа.

- Добавете към пилешките гърди червения пипер, сушения чесън на прах, солта и черния пипер. Разбъркайте, така че месото да поеме подправките.

- Подгответе галетата и тава за печене.

- Намажете тавата с растително масло.

- В отделен съд смесете галетата с настърганото на ситно ренде сирене. Оваляйте всяко парче пилешки гърди в сместа и ги подредете в тавата.

- Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8-10 минути.