шеф Никола Симеонов

шеф Никола Симеонов

Как да приготвим типични азиатски нудли

Както във всяка кухня, не само в азиатската, най-важното е продуктите ни да бъдат пресни и свежи.

Vita fresh отделението за плодове и зеленчуци на хладилника е с по-голяма влажност и ги запазва по-свежи, за по-дълго време. А отделението за месо и риба поддържа по-ниска температура.

Много важно за азиатската храна, са типичните за нея подправки. Започвам с джинджифил и чесън, след това ще използвам сладко чили за пикантен вкус и соев сос.


Обикновено в този тип кухня се готви за кратко на много висока температура. По този начин продуктите се сготвят отвън, а вътре остават почти сурови. Това се постига например с уок тиган с дебело дъно и p
ower boost функцията на котлона, която му позволява да работи с до 50% повече мощност.

След като добавим зеленчуците и нудлите в тигата, прибавяме и соевият сос и сладкото чили, за този разпознаваем сладко-лют сос. Когато се приготвят ги премахваме и отново нагряваме тигана, слагаме мазнина и добавяме рибата. Тя трябва да хване загар отвън, а вътре да остане сурова.

Напоследък все повече говорим за устойчивост, затова хубавото на този плот е, че има фукнция след всяка употреба да покаже енергийния си разход.

Това бяха моите съвети за вкусна азиатска храна!