шеф Никола Симеонов
Как да си направим перфектното крем брюле
Днес ще ви покажа как да направите крем брюле вкъщи на водна пара.
Когато готвим крем брюле във фурната то може да стане на шупли. Това се получава, когато температурата е прекалено висока и течността започне да завира.
Затова сега ще ви покажа как да си го направите съвсем лесно, на водна баня.
Не е нужно да го правим на ръка, а можем да се улесним с миксер.
Оставям тенджерата с водата на горещия котлон, за да спестя малко енергия, защото след малко ще ми е необходима.
Когато кремът достигне желаната консистенция, го прехвърляме в купички и го оставяме да се охлади.
Когато човек си избира фурна, обикновено иска да има много програми, но в крайна сметка използва основните четири:
-горно и долно нагряване
-функция 3 и 4 D въздух
-грил
Ако си нямате горелка, може да използвате функцията грил вкъщи, за да си запечете захарта. Благодарение на тази функция, ще се запече само слоят захар отгоре , а не цялото брюле.