Нюансите на Париж са изключително разнообразни – старинна и съвременна архитектура са съчетани по уникален начин и няма човек, който да не който да не иска да стане част от магията на тази вълшебна столица…

Френската архитектура и дизайн със сигурност впечатляват със своята уникалност.

„Щастлив съм, т.като това ми е живота, това ми е работата”, казвайки тези думи с усмивка на лице, няма как да не му повярваме!

Френският архитект Джоузеф Диранд е доказателство, че с много работа, упоритост и страст човек може да успее да постигне всичко! От малък мечтае да стане архитект и изглежда Джоузеф вече е сбъднал мечтата си.

Иновативният му подход към материал, пространство, цвят и атмосфера той обяснява така: „Любовта към естествените материали в комбинация с изчистен, семпъл дизайн за мен е много важно. Не започвам проект, без да го почувствам, без да ме грабне и да ме докосне”.

Той се възхищава на личности като Joseph Beuys и Jean-Michel Basquiat, които за него са мислили с една крачка напред за онова време.

Една от най-характерните отличителни черти на френската архитектура е изключителния баланс и симетрия, които и Джоузеф „спазва” при неговите проекти, правейки ги "свои".

Джоузеф може да похвали като интериорен дизайнер на Hotel Habita в Монтерей, Мексико – това шикозно място се радва на особено внимание и почит, въпреки сравнително ниските си цени (около 200 долара на нощ).

От бара, спотаен между палмите, до басейна на покрива на хотела – навсякъде се вижда подчерка на г-х Диранд. Дизайнър на сградата е на Агустин Ланда.

Интервю с Джоузеф Диранд:

За да научите повече за този талантлив архитект и дизайнер, посетете неговата уеб страница - josephdirand.com

Вижте още проекти в типичната за него черно-бялата гама.