Автор
Евелин Попадийна

7-те тайни на трайното отслабване от индийките

В индийската кухня се набляга на концепцията на Дал (всички бобови растения като леща, боб и грах, чиято шушулка е отстранена), Сабхи (зеленчуци), Роти (индийски плосък хляб, приготвен от пълнозърнесто брашно). Съчетаването на тези храни, включващи повече фибри, балансира храненето, засища и дава повече енергия. 

Индийските диетолози смятат, че диетите за отслабване трябва да се основават на разбирането на редица фактори, които влияят върху теглото – метаболизъм, възраст, пол, ниво на физическа активност, заболявания. Според тях най-добрият начин да се знае, че губим тегло по правилния начин, е да се гарантира, че редуцирането на килограмите става бавно и постепенно. Първата стъпка към успешно отслабване в дългосрочен план е правилното и балансирано хранене.

Умереното хранене помага да се запази психическият и физическият баланс на тялото, както и да остане задоволено с всички необходими хранителни вещества. Така подпомагаме здравословното отслабване.

Намаляване на „празните храни и напитки“ – тези с високо съдържание на калории, но без хранителна стойност, например, безалкохолни напитки, алкохол, чипсове.

 

Включване на зелени листни зеленчуци и плодове в хранителния режим. По този начин ще снабдяваме тялото с витамини, минерали и фибри. А фибрите заемат повече място в стомаха и придават чувство на ситост, което помага много при отслабване.

Отнема 20 минути на мозъка, за да осъзнаем, че стомахът ни е пълен. Затова ако просто удължим времето за хранене, ще приключим с консумирането на храната в умерено количество. Дори може да добавим салати и супи към менюто си и чак след това да преминем към основното хранене.

Протеините играят важна роля в отслабването. Ако са ограничени, мускулната ни маса ще намалява, а мастната тъкан ще си остава същата. Добре е да включим протеини чрез хранителните продукти, но такива, които са с ниско съдържание на калории.

Нужно е мазнините да се редуцират до минимум, но не трябва да бъдат отстранени. Те са важни за формирането на хормоните и техният дефицит може да причини хормонален дисбаланс, което няма да се отрази добре на теглото.

Течности под формата на супи, сокове, мляко трябва да се приемат между отделните хранения. По този начин ще се намали чувството на глад. Методите на приготвяне на храната също имат значение, заложете на печене и готвене на пара.

Все пак е добре да потърсите съвет от специалист, преди да се заемете с опасни за здравето диети!

Доматената диета на японците: Как да свалите 10 кг за една седмица
ПО ЖЕНСКИ
Автор Евелин Попадийна

Доматената диета на японците: Как да свалите 10 кг за една седмица

Автор Евелин Попадийна