Автор
Теодор Муховски

Дори добрите домакини не знаят: Ако искате да сготвите вкусни ястия, никога не правете това

Много хора добавят олио или зехтин към водата при варене на паста, за да предотвратят слепването. Това обаче може да попречи на соса да се смеси добре със спагетите, оставяйки ястието с разочароващ вкус.

Кои са ключовите грешки, които да избягвате?

- Сотиране на мокри зеленчуци

Подсушете зеленчуците, за да предотвратите загуба на аромат.

- Готвене на студено месо

Извадете месото от хладилника, за да достигне стайна температура, за да избегнете неравномерно изпичане.

- Нарязване на месото без почивка

Оставете месото да отпочине след готвене, за да разпредели соковете равномерно.

- Разбъркване на ориза

Не го разбърквайте, освен ако не приготвяте ризото, за да избегнете лепкавост.

- Измиване на сварената паста и изливане на водата

Водата от варенето съдържа нишесте, което помага за по-добро смесване със соса. Изплакването на пастата пречи на хомогенизирането.

- Отваряне на капака при варене на ориз

Това води до загуба на топлина и неравномерно сготвяне.

- Печене на сурови картофи

Предварителното варене ги прави равномерно изпечени отвътре и отвън.

- Пържене с екстра върджин зехтин

Той не е подходящ за високи температури и може да се развали.

- Готвене на мокра риба

Подсушете рибата, за да получите златиста коричка вместо варен ефект.

- Добавяне на студено масло и мляко към пюрето

Затоплете ги предварително за по-добро смесване с картофите.

- Закъсняло разбъркване на спагетите

Започнете да ги разбърквате веднага след потапяне във водата, за да избегнете слепване от нишестето.

- Прекомерно пълнене на тигана

Това понижава температурата и изсушава продуктите.

- Добавяне на чесъна твърде рано

Той изгаря бързо и трябва да се добавя накрая.

- Готвене в незагрят тиган

Предварителното загряване осигурява правилно приготвяне.

View post on Instagram
 
Вярно ли е, че любителите на горчивата храна са психопати: отговорът ще ви изненада
ЗДРАВЕ
Автор Теодор Муховски

Вярно ли е, че любителите на горчивата храна са психопати: отговорът ще ви изненада

Автор Теодор Муховски