Салатата с диня и фета е свежа, лятна комбинация, която съчетава необичайни, но перфектно допълващи се вкусове. Това ястие съчетава сладостта на зрелите летни дини с кремообразната соленост на сиренето фета, което създава изненадващо хармонично кулинарно преживяване. То е идеален избор за горещите летни дни, когато организмът търси нещо леко, хидратиращо и освежаващо.
)
Основните съставки на тази салата – диня, фета, прясна мента и зехтин – изглеждат прости, но съчетани заедно предизвикват истински фурор в небцето. Динята носи сочност, сладост и прохлада, докато фетата добавя кремообразна текстура и солен контраст.
Добавете мента
Ментата придава свежест, а няколко капки висококачествен зехтин свързват всичко в едно цялостно и балансирано блюдо.
Салатата с диня и фета е лесна за приготвяне и впечатляваща при поднасяне. Ярките цветове – червено, бяло и зелено – я правят не само апетитна, но и естетически привлекателна. Тя е подходяща както за всекидневна трапеза, така и за специални поводи или пикник.
Тази разхлаждаща салата комбинира сладка и сочна диня, пикантно фета сирене и червен лук, овкусени със сок от лайм, балсамов оцет, свежа мента и босилек за невероятна комбинация от вкусове.Оригиналната рецепта е за 12 порции - съставки
1/2 голяма охладена диня без семки, нарязана на кубчета от около 2.5 см;
1 малка глава червен лук, нарязана на тънки резени;
1 чаша тънко нарязани пресни листа босилек;
1 чаша нарязан пресен кориандър;
1/2 чаша нарязани пресни листа мента сок от 2 лайма;
200 г фета сирене, натрошено 1/4 чаша зехтин;
2 супени лъжици балсамов оцет сол и черен пипер на вкус
Приготовление на салатата с диня и фета сирене
,fit(720:1280))
В голяма купа внимателно разбъркайте динята, лука, босилека, кориандъра, ментата, сока от лайм, фета сиренето, зехтина, балсамовия оцет, солта и черния пипер.
Много читатели споделят свои варианти на рецептата, като някои пропускат босилека и кориандъра, други използват бял балсамов оцет, добавят бейби спанак, ягоди, грозде или авокадо. Препоръчва се дресингът да се добави непосредствено преди сервиране, за да се предотврати омекването на зелените листа. Салатата е най-вкусна, когато се консумира веднага след приготвянето ѝ.