шеф Никола Симеонов

шеф Никола Симеонов

Как да си приготвим крехко месо

Първо – най-важен е избора на месото, търсете прясно, хубаво месо с повече мазнини и кости.

Защо е важно това – по време на термичната обработка колагена на месото ще се разпадне на желатин (ето защо и домашният бульон се желира в хладилника). На този процес му трябва време.

Уверете се, че сте сложили достатъчно вода в тавата за печене. Увийте месото в хартия и го запечатайте с алуминиево фолио. Внимавайте при запечатването, трябва много добре да го затворите, за да не изсъхне месото докато се пече. Печете го колкото трябва – час, два или повече.

Как да се уверим, че е изпечено добре – опитайте да издърпате кокалче от него, ако излиза лесно, това означава, че не са останали никави жили.

Вече имате перфектното крехко месо за вашата вълшебна Коледа.